Monday, August 29, 2011

Happy Eid 1432H!


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada family, sahabat handai serta kenalan.


Saya juga ingin mengambil kesempatan menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf sekiranya ada perbuatan atau kata-kata saya yang mengguris hati dan perasaan kalian sepanjang perkenalan kita. Semoga kedatangan hari yang mulia ini akan menyemaikan rasa saling redha-meredhai sesama kita. 

May the guidance and blessings of Allah be with you and your family...InsyaAllah.Eid Mubarak, 1432H.

Thursday, August 25, 2011

Day 16 – Something you don’t leave the house without


hahah. 
jawab pakai gambar je bleh?
walopun wallet tu aku xpakai. 
aku pakai wallet len. 
tapi pakej 3 benda ni la yg aku bawak kalo aku kuar~

Wednesday, August 24, 2011

Day 15 – A TV show you’re currently addicted to

Assalamualaikum everyone.
errr..
xtahu la nak jawab.


Aku xtengok tv dah lama dah.
So jawapan for challenge today : NONE
entah saje je.

 hehe..

Tuesday, August 23, 2011

Day 14 – Who are you?

dah day 14 baru nak tanya ke who are you?
cess..
bleh tak nak jawab.

"I am me, myself"

bhahaha..

"Strangers think I'm arrogant. My friends think I'm out-going. My best friends think I'm crazy. ;)"

ok dah menjawab lom?
:p

Monday, August 22, 2011

Day 13 – What kind of person attracts you?

Assalamualaikum everyone.
Wooo!! 
Boleh tak nak kata suke cabaran for today? 
hehe

aku suka org yg:
beriman 
baik budi pekerti
penyayang
xpentingkan diri sndri
Xberkira nk tolong orang
Suka jalan2
Adventure
memahami
Ade sikap tak tahu-bertanya, jangan bodoh-sombong
Tinggi
Comel
Suka bergurau
Serious bila perlu
Educated
Matured


haha. 
dah la tu..
so sape2 yg ade ciri2 ni, bleh masuk line. 
line clear skang nih. 
hakhak


Sunday, August 21, 2011

Day 12 – A photo of something that makes you happy.

Assalamualaikum everyone.
heee..
a photo again?
okay.. 
ni la mende yg buat aku happy currently..

Comel gler kan? heee..

given by someone..
maklumla skang tengah angau angry birds!
bhahaha..


thank you Encik! =))


Saturday, August 20, 2011

Day 11 – 5 facts about you

Assalamualaikum everyone.
hyee!

5 je ke boley?
okay..

1. saya tak makan kebanyakan sayur hijau.

2. Cerewet kadang2.. bhahaha

3. suka adventure thingy! ^^,

4. Love photography.

5. Bukan morning person. eheh. =p




Tu je la kot eh buat masa skang.. hee

Friday, August 19, 2011

Day 10 – A photo of the item you last purchased.

Assalamualaikum everyone.
Hye.. 
Senang sangat cabaran for today~
heee..
mende last yg aku beli ialah:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

gambar ihsan google je. 

yeah...
Top up celcom RM10 kat kedai runcit Kuala Pilah 2 hari lepas.
 Masa tu tgh tunggu En. Amat amik tuk join iftar Patho Dept, HTAN kat Restaurant Ar-Raudhah, Seremban.
Penting ye mende ni dikala kecemasan. huu~


Okay, mari kita lihat sampai bila kredit ini boleh bertahan.
Pada saat ini baki yg tinggal, RM7.26. 
hee..

Thursday, August 18, 2011

Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is.


Current relationship?
Okay..
Pic di atas da menjawab kot.
Hahaha.

Discuss how single life is?
Single is Simple.
Couple is complicated. 
hee.
Suka hati aku je.

Entah aa..
Bagi aku, aku senang hidup single kot.
Xde susah2 nak fikirkan org tu je stiap masa.
Jimat satu hal. 
Speaking thru experience,bila single ni, topup RM10 tu tahan sampai 3 minggu kot. 
Tu pun gerak sebab saje call kawan, gayut borak mende xde faedah. 
hakhak
Pastu, bebas nak buat ape saje.
Xde la kene report o bgtaw nak pegi mana, dgn sape bagai.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



well, single xbermakna xde teman tapi mesra kan?
hee

Wednesday, August 17, 2011

Day 8 – A picture of your favourite memory

Colmar, Bukit Tinggi.

A picture je ke boleh? haha..
kemonla.. 
aku ade 8++ lebih kot picture favourite memory yang nih.
Ni picture masa aku g Bukit Tinggi bersama Solehah, En. Mohammad, n adik angkat dia, syukri.
Setakat ni, inilah tempat yang aku tersenyum je sepanjang perjalanan, smpaila dapat tengok dengan mata kepala sendiri building2 kat sana. hehe
tempat ni aku aim da lama gila nak pegi. 
ade jugak la simpan 2, 3 tahun gak impian nih.
At last, tercapai jugak hasrat awal July haritu.
agak dramtik jugak la nak sampai sini.
hahaha..
biarlah tersimpan menjadi kenangan terindah.. ^^,

Tuesday, August 16, 2011

Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.

Assalamualaikum everyone.
Hmm. Pet?
kalo Ruby memilih kucing, Pikachu and ape-ntah-satu-ag-minatang tu, n Nasrin plak memilih Arctic fox as her pet, aku memilih FERRET as my pet!
haha. 

angan2 je la wey~ 
kata asthmatic kan. 
mana boleh bulu2 bagai nih.. 
tapi ntah, aku suka tgk ferret ni, sebab bagi aku dia comel kot? 
hahaha..
nah beberapa ketol gambar ferret sekadar hiasan.
Comel kan? tu la... da cakap. haha

 alololo...

awww.. schweeeet~~


ntah pape ntah entry kali ni.
kthxbye.gif

Monday, August 15, 2011

Day 6 – A song to match your mood.

Assalamualaikum everyone.

Hmm.. 
mood for today: sedih + Insaf
Jadi bagi menyahut cabaran harini, aku memilih lagu Mati by Hijjaz yang kufikirkan match dengan mood sekarang nih..


Harini je dapat 2 berita kematian ahli keluarga classmate kat UIA tu.

first, pokcix aka Iziani telah kehilangan abangnya akibat accident and 2nd, Solehah kehilangan ibunya yang tersayang tgh malam td. 
Sedihnya.. 
Al-Fatihah untuk kedua2 jenazah dan semoga mereka ditempatkan dalam gologan kekasih Allah.
Solehah and Pokcix, sabar ya..
Takziah diucapkan untuk kalian sekeluarga.. 
Redhalah dengan pemergian mereka. 
Sesungguhnya Allah lebih menyayangi mereka.. 

Setiap yang hidup pasti akan bertemu kematian. 
Mati itu pasti. 
Jadi, sediakah kita? 
Sudah cukupkah amalan aku untuk akhirat sana? 
Sesungguhnya berita kematian ini mengingatkan aku yang hidup ini agar melipatkan gandakan amalan seharian. 
Sungguh, iman ku hanyalah senipis kulit bawang, bahkan nipis lagi. 
Amalanku yang tidak seberapa jika nak dibandingkan dengan dosa2 yang menggunung.. 
Ya, Allah, ampunkanlah dosaku.. 
Ameen. 

Semoga kita tergolong dalam golongan yang mendapat Husnul Khotimah.


Anyway, ada beberapa nice quote yg aku dapat dr you tube td:

usunglah dirimu ke tikar solat sebelum dirimu diusung ke liang lahad.
tutuplah rambut sebelum rambutmu ditutupkan.
sucikanlah dirimu sebelum kamu disucikan.




Sunday, August 14, 2011

Day 5 – What makes you different from everyone else?

Assalamualaikum everyone.
uuuuuuuu~
susah dow cabaran ini.
aku rase aku insan biasa je..
setiap orang dikurniakan kelebihan dan kekurangan kan.

Kelemahan aku masa pergi camping PRS ke, masa join motivational talk ke, mesti kena senaraikan belah kiri cerita kelebihan, belah kanan cerita kekurangan..
bhahaha..
lemah betol la aku..
sampai halaqah kat main campus pun akak naqibah suh buat mende tu.
 isk.. -__-"

Aku scorpio and B blood groop.
Aku agak bersetuju la dgn senarai personaliti dari 2 aspek ni.
Aku kata bersetuju je eh, bukan percaya. hehe
Jom usha.

DARAH B 
Sempoi! Anda lebih selesa dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula anda adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, anda lebih gemar melaksanakannya dengan cara anda sendiri. Anda juga biasanya mempunyai terlalu banyak hobi dan kegemaran. Jika sedang suka akan sesuatu biasanya minatnya sangat mendalam namun cepat juga bosan.


Anda adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap anda yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri anda dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. 



www.s2u.my 



SCORPIO:

POSITIVE KEY WORDS:

Passion, power, strategist, complex, analytical, focused, determined, hypnotic, magnetic, self-contained, loyal, passionate, resourceful, observant, dynamic, intense, powerful, strong-willed, forceful, bold, courageous, enduring, competitive, researcher, secretive, mysterious, penetrating, psychic, self-reliant, and somewhat introverted or closed, motivated, investigative, aware.

NEGATIVE KEY WORDS:

Extreme, jealousy, possessiveness, stubbornness, cruelty, obsessive, suspicious, manipulative, unyielding, destructive, self serving
baca punya baca, tetiba nampak ni: 
Although the Scorpio and Scorpio compatibility since they have many positive traits, their faults can cause the relationship to dissolve. Neither partner will be open to compromise.
hakhak.. 
okay, FINE. 
kthxbye.mp4

Saturday, August 13, 2011

Day 4 – Your favorite photograph of your best friend

Assalamualaikum everyone.
Aku suka challenge yang ni..

sebab mungkin minat aku ke arah photography kot. 
ni la jalan lagho aku Mada kalo ko nak tahu.. 
hahaha
aku spend masa agak lama gak la nak buat post ni..
dari proses milih2 gambar, crop, edit, combine, create collage, edit balik..
tapi biasa je aku buat.. 
sebab malas satu hal.. 
banyak plak tu.. 
haha.. 
Aku ade beberapa kategori bestfriends.
pastu selalu plak hang out maka banyaklah gambar. 
Tu pun ade beberapa folder yg aku xbukak sebab nnt rambang mata!

Okay cukuplah bebelan setakat itu..
ini lah gambar2nya:


 Ini gambar bersama roomate KC434 masa kat matric UIA dulu.
Dengan dorang ni aku banyak blajar mende baru. 
yela baru kenal dunia luar kot! 
hahaha

Okay ini besties kat main campus IIUM Kuantan.

Ni pun besties kat main camp.

 I
 Gambar smart ni masa g camping recreation. 
kitorang satu group for 2 sem yawww~

 Okay..yang ni geng kita2 aje.
Dengan geng ni la banyak buat keje gila yg merepek n mencabar~~
hahaha

 Ni gambar masa kitorang perform dikir barat masa sistersnite T5.
rase hensem gile pakai baju melayu!! 
hahahaha



2 gambar ni, besties masa practical..
ehehe..
^^,

Anyway, thank you guys for being my friends.
kawan smpai syurga!

"everyone is our friend until they prove otherwise"

Video sahabat ini untuk semua sahabat2 saya!

Friday, August 12, 2011

Day 3 – Your idea of the perfect first date.

Assalamualaikum everyone.
Aiceh.. cabaran today mmg mencabar jugak la.
Sebab... erm erm.. aku xnak jadi hipokrit. 

Kenapa aku ckp mcmni?
Sebab.. okay fine. 
ini pengakuan exclusive. haha
Ye.. 
saya penah kapel atau erti kata lain berpacaran beberapa kali sepanjang hidup yg sudah mencecah 22 tahun 10 bulan. 
So selama itu, pernah la beberapa kali date. sobs. 
My bad. 
bila baca post kawan2, mostly ckp dorg akan date after nikah! 
alhamdulillah.. :)

tapi takpela.. 
pengajaran mengajar erti untuk kita menjadi lebih dewasa kan? hehe.
To be honest, aku kapel banyak kali da. 
tapi rase betul2 kapel ade la dlm 3x. 
yg 3x ni mcm da matang sket. 
seblom2 tu xleh amik kira. hahaha.
so sebanyak 3x tu, penah la date jugak kadang2. heee.. 

okay cukupla cte pasal date biasa2 ni ye. 
oh cabaran ini tanya pasal perfect date eh?
Rasanya aku da pernah melalui perfect date yg aku xpernah terfikir pun. 
Bila da sudah baru mcm....hmmmm. nice.. haha..

okay jangan pk bukan2. 

kenape aku ckp tu perfect date?
Perfect date haritu bukan la dengan someone special pun~

Tapi dgn someone yang baru kenal tak sampai seminggu pun, dan terus keluar pegi jalan2.
Why? Sebab aku percayakan dia and mak aku pun tahu. =).

kenape aku ckp tu perfect date?
Lokasi? Putrajaya. 
Kitorang pegi Putrajaya masa Himpunan sejuta Belia awal July dulu kalo xsilap. hee.. 

Pada mulanya memang kekok. 
Aku senyap je dalam kete tapi bila dia da start berborak, aku okay je. heee.
Ye kami jalan agak sebatu jauhnye sampai kene tego dgn budak2 tepi jalan, 

"kak, tepi sikit.. kete kat blakang tu.. kang kene langgar kang, xdpt bercinta lagi dah.."

I was like -__-|| sape pulak bercinta..? btw, thx to adik tu. haha



kenape aku ckp tu perfect date?
sebabnya bagi aku, aku mmg betul2 baru kenal dia sape haritu. 
I mean, his personality, his character and so on. 
Kat himpunan sejuta Belia tu kan sgt byk booth and stall kan. 
so kitorang jalan2 pusing2 almost semua tempat. 
Aku jenis yg kalo xmenarik, aku bolayan n jalan laju je, tapi dia, dia akan tengok satu2 and jalan slow tuk tengok ape yg ade. 
again.. i was like -__-|| xde ape pun lah!!!!!!!
 hahahaha

kenape aku ckp tu perfect date?

Sebabnya aku xbawak Camera DSLR aku. 
apa kaitannye? 
ye la..sebab, dia kata, 
"xpe..nanti kita dtg lagi, boleh photoshoot lagi.." 
means, akan ade lagi peluang pegi Putrajaya bersama! 
weee..^__^v

kenape aku ckp tu perfect date?
sebab dia jujur dgn aku. 
Setelah banyak barang dia beli, tiba2 macam short plak cash. 
Gaya dia nak mintak pinjam duit tu mmg professional n aku xpenah jumpa lagi lelaki mcmni. =))

kenape aku ckp tu perfect date?
sebab kami berpeluang menunaikan solat kat masjid besi tu. 
Dewan solat masjid tu open, aku baru tahu.. tapi xde la kitorang jemaah plak kan. 
kang org igt dah kawen pulak. -_-" 
dia siap pesan, 
"solat elok2 eh. belakang sikit pun xpe. nanti orang lain tengok. takut dia malu je.."
sempat la jugak solat Zuhur, Asar and maghrib kat situ. 
Tunggu Maghrib kat masjid tu mmg sgt mendamaikan sambil2 cerita family background masing2. ewah.. sweet oi! 
hahaha


kenape aku ckp tu perfect date?

Sebab aku dapat test stamina dia n stamina aku jugak la. 
Menurut beliau,
"kite rase ade la dalam berbelas2 kilometer jugak kita berjalan today".
see.. 
mmg jauh la berjalan haritu. 
tapi xsedar memandangkan sgt byk booth n stall kat situ. 
bila nak balik, mula la melilau mencari kete parking mana td. 
mujur dia cepat ingat tapi mmg sungguh jauh nk cari jalan pulang tu. 
smpai aku rase aku nk benti berjalan dah suh dia kutip aku je nnt. 
tapi tu semua dalam hati jela.
 aku xkan ckp pun kat dia. 
hilang macho dowh~ 
hahaha

kenape aku ckp tu perfect date?
Lepastu pegi makan. 
Dia bawak kat kedai makan fav dia kat area ampangan. 
aku makan Nasi goreng Seafood kot masa tu dia makan ape ntah xigt. 
pastu dia order Seafood goreng. 
sedap la kot mende tu. 
Aku xmakan sgt since perut da masuk angin. 
ye la makan masa tu pukul 11 malam dah. 
kat putarajaya td jalan2 dr kul 3 smpai kul 8 lebih kat situ.. 
huhu

kenape aku ckp tu perfect date?
Sebab dia hantar aku balik rumah. hee. 

okay tu je la kot. tapi..... entahlah.. asal kuar dgn dia je, aku happy. Thats it. 
boleh x sape2 yg baca post merepek ni doakan kami? 
hehe. terima kasih. =))





Thursday, August 11, 2011

[ Day 2 — Your favorite movies ]

Assalamualaikum everyone.

errrr.. susah la cabaran day 2 nih.
kenape???
sebab aku bukan kaki movie pun.
sobs.
dalam lappy aku ni pun xde stock movie sgt pun.
errr.. mmg xde la.. 
aku kalo tgk movie setakat join2 rumet menyempit kat compartment dorg je la..
pastu aku tertdo. the end. hakhak


pastu  kalo ade kawan ajak tgk wayang pun, kadang2 je aku join..
penah skali pg tgk pirates of the carribean yg latest ni, kat TS aritu,

baik punye aku tdo tgh2 cte tu. mengantuk seh. ape pun aku xpaham. pastu kawan aku siku, dia kejut. cesss.. pastu dia bisik2 jalan cerita sket2 bg pencerahan kat aku pasal episode dolu2.. hahaha.. baru la paham. -.-

kthxbye.gif

Wednesday, August 10, 2011

[ Day 1 — Your favorite songs ]


Assalamualaikum everyone.
okay.. 
Kita mulakan cabaran ini dgn favourite songs. 


Secara jujurnya la kan, aku ni bukan pendengar lagu2an ni. 
Sebab kat rumah radio da rosak. -.-
Pastu bila naik kereta la baru aku sempat menikmati halwa telinga tu. 

So bila lagu2 cambest sket bagi aku, n aku mula menyanyi2 kecil, rupa2nya da lama femes pun. -__-" 
nak buat cemane kan. 
Aku dgr certain songs pun sebab kawan2 suh dgr. hehe. 

Ada kawan2 pelik dgn aku sebab boleh survive on lappy lama2 witout music sedangkan dorg on lappy je terus bukak playlist. hehe. 
Lagi satu, fon aku XpressMusic (nokia kokak je) tapi aku xguna sebaiknya pun. haha. 
Sorry la. 
Tapi bila rasa nak layan mood jiwa2 tu, lagu wajib tu ade la 1, 2. haha

Aku ade beberapa la fav songs setakat ini. 
Tapi rasanya semua lagu ni ade kaitan dgn hidup aku la kot. 
Mostly lagu org tuju kot. opppss. terpecah plak rahsia. haha


Ni antaranya:


1. PERMATA YANG DICARI BY DEHEARTY




ni nasyeed okay~ haha.
ni lagu xde org tuju pun. sobs.='(


Suka lagu ni sebab ianya berbentuk doa. hehe =)
Aku penah melalak dgn roomates aku, Lela dgn sepenuh hati kot. 
Masa tu da lewat malam dah around 2am.
Exam Fever kot masa tu plus baru balik main badminton. =))


2. Aishiteru by Zivilia


Ni version dikir. ahaha. 
Aku suke plak tgk version dikir lagu ni. Mmg setail habisssssssss~~ 
Tiba2 teringat performance dikir ktorang sem lepas. hakhak. 
Syeh dikir ni jgn buat main2 wey~ Ketagih siot~~~

Erk.. lagu ni femes masa pertengahan pract dulu kot. hehe.
suke la.. =)


3. DOAKU UNTUKMU SAYANG by WALI BAND



hee. suke lagu ni. hope ade org nyanyikan tuk sayeee~ weee. Xkan tuju je kot? hakhak


Okay cukupla lagu jiwa2 nih. -__-"

4. You Raised Me Up by Josh Groban



haha.Ye lagu ni dah berkurun lama~ 
xpela. aku suke. ni lagu semangat aku oi~ 
haha

5. Allah Knows by Zain Bhika



Ini juga lagu semangat dikala down! Sumpah tenang gila dengar!

------------------------------------

okay dah la tu. simpan la lagu faveret lain dalam fon. haha.


kthxbye.jpeg