Sunday, December 27, 2009

reunion xsengaja

harini aku buat keje gle skeq..
aku balik umah ari ahad..n akan blk sana ari selasa..
aku xponteng, cuma kebetulan isnin n selasa i have no class..
haha..xpenah2 aku buat melaenkan cuti panjang..
haha...
aku nek bus at 9am..
menuju ke bahau..berbaju kurung..wuwuwu~
sampai bahau at 12pm..turun bus tunggu dlm 5min pastu nek keta my xskulmate, Azimmahiean atau nama manja beliau Iean.

at 12++pm tibalah di rumah pengantin...Fikri Ismail..
merah membara semnagat waja dia punya tema utk persandingan today..
aku terharu sbb ramai our xskulmate (xclassmate to be spesific) datang memeriahkan majlis.
antaranya yg hadir ialah:
  1. aku
  2. fizah NA
  3. fezah AF
  4. udin
  5. fadh
  6. iean
  7. izyan
  8. ayu
  9. wana
  10. kakmas
  11. navin
  12. zai bersama awek dia sya
  13. wana
  14. pais
  15. liyah
  16. K.A
budak2 smkbk yg len (yg aku kenal n masih igt nama):
  1. mala n anak
  2. akma n anak
  3. dekwan
  4. achong
  5. abu ubaidah
  6. others..ramai lagi...

huhu..
mmg kecoh n gamat abes suasana...

penganten nak mkn pun xsenang..
haha...

kesimpulannya, aku gembira!
aku xde camera..sape baik ati sila sedekah slr nikon sebijik.haha
ni gamba ihsan dari camera k'mas.aku copy thru fb.


adek aku sesat

awek zai sesat..haha

yeah..kanak2 riang..

apola kono eh..

semoga berbahagia selamanya utk fikri n zahirah

antara gadis2 ex 5sc1 '05

kami kacaw penganten makan

kami lagi..mmg riuh!

Friday, December 25, 2009

Takde Tajuk IV

mlm ni ade ARC Mass Gathering 09/10.
*Adventure n Recreational Club*
tiba2 td aku diminta utk menjadi MC pada mlm ni..
huhu..
aku xde preparation..blasah je boleyh?
aku ni anxiety tinggi.nervous sume ade..
tp berkeinginan utk bercakap..haha...
pluz members ARC sume kwn2..
relax2 sudey diLLa.
wish me luck..

Tuesday, December 22, 2009

K.E.L.A.N.T.A.N


16/12/2009, Rabu
aku n Nani pg bli tiket...
utk g sumwer..
sume tiket sold out...ouh..frust!
yg tinggal hanya bus SKA...
mcm2 cite ade pasal bus SKA ni..tym nak bli tiket bus pun, ade dialog terbaik...!

Nani: "pakcik, bus SKA ni cantek x?"

Pakcik kaunter: "buruk je dik..camni.." sambil menunjuk gambar bas kat calendar..
Nani: "ooohh...selamat x pakcik naik bus SKA ni?"
Pakcik: " erm...malaikat maut ni ade kat mana2 je dik..."
nani n aku: "perghhhh...." sambil mengangguk tanda setuju..

18/12/2009, Jumaat
at 1 am di Terminal Makmur, Kuantan, Pahang..
budak2 ni...
menaiki bus SKA..bertolak ke















benti rehat dalam pukul 2 lebih..
at 6.15am benti solat kat Pasir Putih, pastu teruskan perjalanan.
at 6.30am...
turunlah kami berempat di Melor..pastu terus naik kete ayah Amalina..dan sampai di rumahnya yg terletak di Taman Haji Ali, Ketereh...manakala Aienun pula meneruskan perjalanan dan turun di Kota Bharu..

pagi at 10 am..
makan nasi kerabu...
agak pelik nasi kerabu disini bagi aku...
nasinya putih, selalu aku mkn nasi warna biru..
pastu ade lauk ayam bakar, telo masin, budu..
mmm...memang sedap ahhhh...rase mcm manis2 pedas..

at 1030 am...
gerak dari umah Amalina utk pergi amek Aienun...utk g deghak sekitar KB..
perjalanan mengambil masa dalam 40 minit...

first thing first, kita g amik duit dulu...
bank Islam n bank Muamalat diredah..

at 11 something...
kami tiba di KB Mall..
Nani cuak lebeyh pasal cite kete terbang n jatuh kat eskalator tgh2 KB Mall tu..so kami park kat basement...

tiba2 at 1245 pm, aku dgr announcement kata pacific parkson nak tutup..
pastu kami pun turun..

g la jalan2 dlm KB Mall tu..tgk2 stall kecik yg jual sunglasses, jam n tudung2...
pastu kami turun ke ground floor..
skali lagi aku, Nani, Lela terkejut melihatkan semua restaurant tutup..
(fast food restaurant to be spesific)
nak2 kami tgh lapa kot tym tu..
so redha je tutup pun..
lam ati aku..(kalo kat tempat aku, n9,mahupun kL..mau mengamuk org ramai...)

end up kami makan la roti kat kedai *apekenamanye*-aku xigt..(cintaku rasanye)
Nani xmkn roti g bli waffle kat lua..

pastu kami keluar dari KB Mall..
menuju ke bandar KB...
kami park kete kat MPKB, jalan kaki ke Pasar Siti Khadijah..solat kat surau ctu..
jalan2, round..haihhh...duit aku kua mcm air ok kat ctu...

at 4 sumthing keluar dr ctu..
sume pun lapa..pastu makan kat bawah MPKB..
at 5 sumthng gerak balik..da lambat ok..


at 645pm dinner..

mak Amalina masak mmg superb..
menu:
-ayam masak kunyit
-ikan goreng
-masak lemak kepah
-pucuk paku ngan udang
-budu n durian (must try!)

pastu ade side dish..mee bandung..haha..terbaikk..sedap glos!

at 9 sumthng anta Enun..2 kete..
Amalina 1 family..n kami..Amalina drive utk membuktikan bahawa dia boleh!!
kul 10 sampai Wakaf Che Yeh..(WCY)
kul 1145pm gerak pulang...

at 1am baru smpai umah..
agenda b4 tdo adalah men amik2 gambar..

kat cni aku nak list mende2 yg aku bli arini:
-2 telekung for my uwans..(belah mak, belah abah) RM20x2
-t-shirt utk adik2 aku RM12=RM20
-brooch Rm5
-kain pasang for my mum n me..RM35x2
-keropok n asam manis jawa RM15
-tudung Jue, Aliaa, n aku. Rm 25+Rm25+Rm20+Rm38
-jam F. RM10
-serunding, Wany kirim..hehe..RM10

19/12/2009, Sabtu
bangun lambat sket today..
at 930..hihi..pastu at 10am breakfast..
menu breakfast adalah nasi dagang, nasi kerabu n nasi berlauk..

at 11 am gerak g pasar tani Ketereh..haiiihhh..
tenshenn..sbb stuck in jam...ade la dalam sejam gak duk lam kete..
pastu at last kami wat keputusan, nak blah je..
masa nak cari jalan blah tu, ade plak parking kosong 1..
sian kat Nani sbb mcm sungguh2 je nak pg..
pastu pg la..nani pilih tudung tuk Chepah..bli..pastu mkn kopok leko..
n aku berkenan 1 kain tuk buat baju kurung..
kaler kuning..Nani xbg perli..huu..kena marah sebab kata dah banyak kain kosong..=(

pastu g umah Enun..
at 230pm gerak g Pasar Wakaf Bharu..pastu gerak g Bazar Buluh Kubu..
nak makan kat Taman Selera kraf Tangan Nasi Ulam..tp keciwa..sbb tutup..=(
at 6 sumthing g solat kat masjid *apekenamanye*-aku xtahu.
pastu bergegas pulang..antar Enun balik..dah lambat ok..
at 7 sumtng smpai umah Enun..
xbuang masa, Nani terus speed utk pulang ke rumah..agak horror..
sbb hujan lebat..air cond xfunction well..

paling gerun apabila tiba di satu jambatan..
hujan sgt2 lebat..angin lintang..
Nani speed..aku xtgk berapa km/j..tiba2 rasa macam kancil yg dinaiki mcm terhuyung hayang..
Nani n Amalina terus naikkan cermin tingkap utk mengurangkan rintangan angin..
(boleh ke dalam hati nani dia kata mcmni---mujur ade diLLa kat blakang..haha) cess!!

dalam 745pm smpai rumah..huuu...cuakkk~~
masuk je rumah mak Amalina kata..
-xpenat ke jalan...-
hehe..cam perli je makcik..
pastu kami leh jawab plak..x..haha

dinner mlm ni aunty Nani (mak sedara Amalina) masak...yahooo~~
-ayam masak merah
-sup daging
-bayam n udang
-ikan goreng

pas makan duk rehat2..
ade crite sebernanye pasal adik Amalina plg kecik-Nur Ain Nabihah..
hehe..
adik dia ni agak cerdik orgnye..byk cakap..xlarat nak layan..hehe..ckp plak cam org tua..n byk tanya..kadang2 smpai xtahu nak jwb ape..adik dia ni tersangat la banyaknye game..antaranye:
-sahibba
-dam ular
-dam haji
-stick
-jutaria
-carrom

at 10pm adik dia ajak men dam ular..
aku tgk yg len sume malas layan..
akak dia sendiri lagila xnak layan..
aku pun kesian tgk dia..aku pun layan la dia maen..
elok je aku tgh betulkan posture duduk aku..
adik dia bersuara..

AdikAin: "kita men 5 game eh.."
aku: "mak aih..." terkedu..penat kot..
AdikAin: "alahh..boleh la.."
aku: "ok..." dlm hati--ermm...larat ke aku nih..haha

then kami pun memulakan permainan..

1st game aku menang---yesz!
2nd game aku menang lagik..yeszaaa!!
3rd game- aku bg pluang..ADIK AIN menang...yehhhaaa..haha..
4th game- adik dia xnk men dah..hahha....
selamat aku..hehe..^.^
pastu aku bosan..tv mende ntah budak2 ni tgk..(cite dyesebel, merlin) aku xlayan..aku wat hal sendri..baca paper..
Nani plak pening tgk cite2 camtu..Nani nak tgk majalah 3+cerekarama.cite makcik2..haha..tym ngepeng tuka2 cenel..at last Nani pening, terus masuk tdo..haha..
*ngepeng-iklan*

at 1 am..start tgk New Moon saga Twilight..
pastu aku xdpt focus..sbb..ADIK AIN kacaw..haihhh...
dia baring golek2 antara aku n Lela..
penat kacaw aku, dia kacaw Lela plak..
haha..at last sume pun xphm da crite tu..haha

at 2 am masuk tdo..sume da nantok..cite xabes ag..xpe, sambung later.

kat cni aku nak list mende2 yg aku bli arini:
-bag deuters-RM145
-bli jersey chelsea n barcelona (abg) RM30x2 --lela bengang sbb dia bli mahal jersey liverpool semalam, RM 35.
-brooch RM20

20/12/2009, ahad.

arini bgn sgt lambat..
breakfast mkn nasi goreng, mak Amalina masak b4 she left to work.
arini dapat perintah berkurung sbb 2 hari dah keluar..haha..
pastu dpt msg dr enun ajak makan nasi ayam..mak dia dah bersungguh ajak makan..
mcmni msg dia..

" aku mmg rasa mg xbrape blh..sbb tu ak xngarap sgt..tp..mak ak..sgt2..ak pm xtau nk oyp gn..emm..ni last prmntaan ak as a frenz. blh reconsider blik? huhu..Tp klu btl2 xleh..xpe la.."

hmmm...aku, Lela, Nani...xkesah..takut sebab serba salah kedua2 pihak, Ina n Enun..huhu..
pastu dipendekkan cite, mak Ina bagi pg..tp kena blk b4 5pm..
ape lagi...kami terus rushing masak tuk adik2 Ina..baru rase cam proper nak pg mana2..

Nani masak..:
-sayur bening
-ikan bilis kicap

Ina masak:
-daging goreng
-telo dadar.

Lela+aku buat:
-air limau kasturi..(ikut taste Amalina--aku n Lela rase da mcm air gula) =p

pastu at 230pm kami gerak g umah enun..
sampai at 3pm..dtg terus duduk kat meja makan..sbb lapa sgt..
mak Enun masak Nasi ayam.sedap sgt! kami makan siap tambah2 lagi..

345pm beransur pulang..kejar masa..
at 4 sumthg smpai pekan Ketereh..g pekan Ketereh..jalan2..
pg pasa Ketereh..bli budu cap Ketereh, n bli cempedak goreng, keledek goreng, n pisang goreng.
pastu balik umah..

at 8pm dinner..
mkn ape yg Ina n Nani masak tghari td..
pastu mak Ina goreng kopok lekor n gulung sardin..
pastu rest..

Adik Ain ajak men carrom..
haiihhh..
aku penat..Lela plak layan kalini..
Lela n Adik Ain main.
dua2 men tipu..masing2 dpt byk..
pastu aku n Uni (adik Ina) nak join men..
wahhh...Uni menguasai...
sambil2 ni mak Ina bagi makan buah jambu batu tanpa biji..masyukkk..
pastu masing2 dah give up..
sume tinggalkan..
Adik Ain mengamuk sbb sume xnak kemas..dia yg kena kemas..haha..padan muka..
kami sebok kemas2 bag2..barang2 Lela, n Nani sume sumbat lam bag deuters aku..
so aku la yg menanggung beban sume..tp xpe..aku ok je..

At 1100pm gerak g pekan Melor, tempat tunggu bus mlm tu..
ayah Ina g ulang alik..mula2 anta kami, pastu g amik family Ina plak..
sementara tggu her family sampai, kami sempat snap beberapa pictures kat bustop..haha..bustop pun jadi..public phone berdekatan pun jadi..hahha..

at 630am 21/12/2009 isnin..tiba di terminal makmur, kuantan..masuk UIA nek delivery Pak Teh..
ni kat depan kraftangan nasi ulam..

orang yg bertanggungjawab menjahanamkan pitih aku

poyo~

me n nani

bustop pun boley~

ehem..my new (1st) Deuter bag!

Lela n Adik Ain

peserta trip..haha

dengan bangganya bergambar dengan buah ketereh..kredit to Amalina kerna sanggup menebalkan muka..wee~


muka bangga kalahkan Adik Ain

kami di Laman Siti Khadijah

Nani, sapentah, aienun

Laila dengan peAce nye.

nice one

thx to akakmanantah kerna sanggup menyumbang tenaga

kecewa..tutup pula =(



nice F watch

mende2 aku borong


hasil borong bersama

Nani n Lela


light beam

aku rase gedik..haha

Fadilla Cullen









Wednesday, December 16, 2009

jalan2..yahooo...

jom pegi jalan2 wiken ni...
kL o kelantan?
kelantan kot.

da bli tiket pun..tiket pun dah last2 dah..
tym bli tiket, my fren tanye pakcik kaunter tiket tu..

"pakcik, bus ni selamat x?"

dgn slumber pakcik tu pun jawab...

"ehmm...malaikat maut ade kat mana2 je dik..."

ok.kwn aku n aku terkedu..fine~
mmg btol pakcik tu ckp..
ye...
igt sket dilla oi..suke2 jugak, jgn lupa dri...igt mati..

kL next tym..
bila pun aku xtahu..
aku flexible.
sorg2 pun jadi..
lone ranger la katakan..
hehe..

cuti midsem kalo dapat nak g baktisiswa kat langkawi..
argghhhhh...masyukkk!

pastu da tiba dekat2 final exam nnt senyap je..duit da kering..ahakhak..
wishlist macam2 ada...
duit kua lebih byk dr duit masuk..
cane tu?

haaa..itu yg kita x tahu~

p/s: doakan keselamatan aku ye kawan2..hehe..ade ke org baca ni?

Tuesday, December 15, 2009

"Project Runaway Best T-s Design"

salam..
lama xapdet blog..
saje..xde mende nak tulih..

plz bz skeq..
ade project..
my class program...
yg ni, adalah pertandingan mereka T-shirt for our batch..BSBM'12..(081/082)..
kalo menang dapat cash rm50..
best tu..
yela dlm keadaan xdo duit nih..
hihi...

mcm tajuk di atas..
aku telah menceburkan diri dlm bidang design2 t-shirt dgn berbekalkan bakat yg xseberapa..
pluz tgn yg keras lagi tak xkreatif ini..
haha..
da la buat theme sendiri...
theme diberi oleh PIC-Damia ialah, professional, cooL, n smart..
tp...aku buat...cooL+smaRt+inDie...haha..sukati ko je dilla oi..
idea sama, tapi aku crop depan blakang pastu men match2..haha..so jd banyak!