Tuesday, December 01, 2009

sy xpueh hati dgn TBLA!


The Biggest Loser Asia is the Asian version of the hit reality television series, The Biggest Loser where overweight contestants lose weight, but only one will win 100,000 US Dollars.

Auditions are closed, filming has already started and it has already premiered last November 24, 2009.

After the audition, 30 contestants were brought to the filming location.
From there, 16 contestants will be chosen.

It will be aired on the Hallmark Channel in Asia. The trainers have been confirmed as Kristy Curtis and Dave Nuku, who will train the red and blue team, respectively.

to me,
THE BIGGEST LOSER ASIA adalah sgt2 tidak practical.
Langsung tidak menitik beratkan sensitivity AGAMA.

sebagai contoh:
  1. Yang contestant perempuan ada pakai tudung tapi bertepuk tampar dgn lelaki slumber je. pegang2..lebih berat bila berpeluk with the trainer? hmmm..
  2. Pastu ble nak timbang kena buka baju..ishhh..pakai tudung pastu tinggal inner je? surely nampak body shape..ape la..perempuan Malaysia tu plak slumber je buka. aduyhhh..mcm la t-shirt tu sgt berat..rasenye not affect at all!
  3. Mcm reality tv lain..pergaulan dan batas2 lelaki perempuan tidak diendahkan langsung.
hmmm...kita sebagai MUSLIM xkan nak diam je?
aku rase ade penyelesaiannya:
  1. xperlu kot nak peluk2 trainer. Muslim dlm tu kena la tegakkan pendirian yg LELAKI n PEREMPUAN non-muhrim xleh bersentuhan. HARAM. inikan pulak nak hug2 bagai..
  2. bila nak timbang tu, pakai je la t-shirt tu..xde kena mengena dgn t-shirt pun. kasut tu yela kena buka.
  3. kena panggil ustaz la..bagi betulkan rules n regulations this program..huu..
aku hangen ni bukan ape..sebab aku suka dgn reality tv especially dis one.
tp ASIA punya ni aku saket mata la pulak..
hmmm...
mujur aku balik UIA da pasni, xdpt tgk dah..
ALHAMDULILLAH..

4 NAseehAt:

nurul damia said...

dunia nak kiamat....

FaDiLLaTheGreat said...

itu la pasalnye..hmm..

myadlan said...

sokong juga. kalau wat nama Asia, perlu la tekankan sensitiviti masyarakat Asia.

Asia tu mungkin dari segi demografi peserta je. Format dia tiru seratus-peratus.

Lagipun, mungkin peserta dah sign agreement supaya ikut cara rancangan tu. Kalau tak setuju, takleh masuk TBLA..

FaDiLLaTheGreat said...

hye myadlan..
erm..btol juga..
tp sakit mata la tgk..
hihi..