Wednesday, December 08, 2010

[ Tagged V ]

Assalamualaikum everyone.

Tadi aku saje-saje edit photo aku yang kononnya passport photo taken by Cik Dhiya.
Lokasi? 
Biar aku n dya je tahu kebenarannya.

Ni hasilnya:

comel kan? 
haha

Pastu tiba-tiba dapat satu idea. 
Hasil daripada pembacaan aku dr satu blog ni.
Aku nak bagi credit tapi aku lupa tang mana blog tu ntah. 
Aku cari-cari tak jumpa dah.
Sorry ye pada tuan blog tu. 
Saya pinjam idea kejap eh. 
Thanks.

Seperti yang kita sedia maklum, human body part memang tidak semetri. 
Permukaan belah kiri tak sama dengan permukaan belah kanan malahan panjang kaki dan tangan pada sebelah kiri dan kanan juga tidak seimbang.

Maka, dengan itu, aku saje-saje la test edit2 sket.

Ternyata berbeza apabila dicantumkan muka kiri sahaja, dan muka kanan sahaja..



 muka kiri je..

muka kanan je..



So apabila dicantumkan, 

tadaaaa....


 muka kiri je..
(ade orang kata dah jadi muka orang len dah ni..)

muka kanan je..



unique kan?
hehe..


So apabila dibanding bezakan...


Muka kiri sahaja, muka sebenar, dan muka kanan sahaja.


Ni plak hasil gabungan semua.
Nampak mcm kanan sahaja lebih perfect.
heee~~

Namun, aku terima seadanya Ya Allah dan aku percaya akan hikmah Mu.


Aku ambik kesempatan ini utk tag teman-temanku.
Kalo rajin, kalian buat lah ye..

Dhiya
Aliaa
Ruby
Shikkie
Nasrin
Rizqan


Footnote:
  1. Aku hanyalah biomedical science student yang biasa dan bukan penulis novel ternama.
  2. Tiada manusia yang sempurna namun kita haruslah mengejar kesempurnaan itu agar tidak dipandang hina oleh masyrakat apatah lagi dimata Allah S.W.T. 
=))


10 NAseehAt:

RuBy said...

ngahhaha..dah siap pun ko wat!!!
nantikan ak nya ye..ngahahah~

footnote ko tak leh blah eh~ngagaggah

نور فضيلا said...

yesz!! haha..
lambat sebab 2x hang kot nak buat entry ni..siap restart ag.

footnote:pengajaran. =p

cik dhiya said...

aku xsuke edit2 gambar..sebab aku xde software,haha

نور فضيلا said...

ko google photoscape sudeh~ hehe..alasan ko bg aku eh..cess

tearah said...

a'ah la..btol la

berbeda giler kan

muke kiri jadi pjg dan kurus

muka kanan nmpk boolat

nice

dill,buatkan akak satu

heeee

نور فضيلا said...

hahaha..akak buat la..saya tag kang..hehe..
boleh je.meh gamba. yang penting jelas. akak terbalik ni. muka kiri saya yg tembam, muka kana bersegi sket. yg tengah tu comel nak mapuh. haha

perindu_خلافة said...

wa tag lagi.. thanx diLa,
serious tag kali neyh menarik..
tp macam jugak benda kena buat huhuhu,
xpe rizqan cuba selesaikan jugak k ^_^

tearah said...

hahaha..okeh..akak baru muntah hijau sebaldi..hahaha..a'ah la..btol2..muke kanan bersegi...tp muke kiri pjg la..tak tembam pun..btol ke blh..tak pela..segan bg gmba kat org..nnt tkut kamu bwk g bomoh *tetibe* hahaha

نور فضيلا said...

rizqan, ni tag buat sendri taw..tetiba terpk.
haha..

kak tearah..asal lak muntah hijau ni..hodoh sgt ka? hahaha

tembam la..

eleh~~ saya xtaw pun bomoh ade kat mana kat sini..hahhaha

perindu_خلافة said...

*pembetulan ayat atas
tp macam rumit jugak nak kena buat benda ni huhuhu,

hurm.. yup,
taw idea dila..
so kembang luaskan lagi baru ramai org laen try jugak ^_^